perjantai 17. toukokuuta 2013

Vaniljakastike

Kaupasta saa jos jonkinmoisia vaniljakastikkeita, osa niistä ihan hyviäkin, mutta kyllä itse tehty, vanhan ajan vaniljakastike vaan vie 6-1 voiton. Tässä ohjeessa on mielestäni palaset kohdallaan, kastikeesta tulee mukavan ohutta ja kermaisen herkullista. Sokerin määrää tietysti voi säätää sen mukaan, kuinka makean/kirpeän leivonnaisen tmv. kanssa sitä tarjotaan.

2 dl maitoa
2 dl kermaa
3 rkl sokeria
2 keltuaista
1 tl perunajauhoja
1 vaniljatanko

Mittaa maito ja kerma kattilaan, sekoita kylmänä joukkoon sokeri, keltuaiset ja perunajauho. Halkaise vaniljatanko, poista siemenet veitsellä ja laita maitoseoksen joukkoon sekä siemenet että halkaistu tanko. Kuumenna koko ajan sekoittaen (voit myös käyttää vesihaudetta varovaiseen kuumentamiseen, ettei kastike muutu kokkeliksi), kunnes kastike hiukan sakenee, siirrä kylmään vesihauteeseen. Jäähdytä välillä sekoittaen. Niin, ja kaivele se vaniljatanko pois.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti