torstai 9. toukokuuta 2013

Tofu-cannelonit

Joskus tulee useampana päivänä tehtyä jotain tylsää ja väritöntä perusruokaa, kuten makaronilaatikkoa ja perunaa kastikkeen kera. Sitten iskee kauhea ahdistus, että apuaaa, nyt jää lapselta kaikki ravintoaineet saamatta ja yhtäkkiä löytää itsensä tuuppaamasta kaiken mahdollisen terveellisen samaan ruokaan. Tällä kertaa lopputulos oli kertakaikkiaan herkullinen, jopa 1-vuotias tyttäreni oli samaa mieltä. Ravintoaineiden osalta lähden siitä olettamuksesta, että mitä tästä ruuasta ei löydy, sitä en tarvitse!

Tarvitset puolikkaan annoksen tomaattikastiketta säilötyistä tomaateista ja vajaan paketillisen canneloneja (meidän lähikaupasta Prismasta ei löytynyt täysjyväcanneloneja, onkohan niitä missään Suomessa tyrkyllä?), kaurakermaa ( tai ruokakermaa) sekä parmesan-juustoa.

TÄYTE:
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 pss pakastepinaattia (toki tuorettakin voi käyttää, mutta olen vähän laiska ruotimaan sitä)
1 pkt maustamatonta tofua
100 g parsakaalia napakaksi höyrytettynä
kourallinen manteleita rouhittuna
öljyä, yrttimausteita (basilikaa, oreganoa, pizzamaustetta, mitä nyt kaapista löytyy)
mustapippuria, suolaa
loraus kaurakermaa (tai ruokakermaa)

Etukäteen tehty täyte

Silppua sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää pannulle pinaatit, pyörittele pannulla, kunnes vesi on höyrystynyt pois. Kaada tehosekoittimeen (tai käytä minulle ah, niin rakasta sauvasekoitinta!) paloiteltu tofu, pinaatti-sipuliseos, parsakaali, tilkka öljyä ja mausteet. Surauta tasaiseksi massaksi, lisää rouhitut mantelit lopuksi. Notkista massaa vedellä ja kaurakermalla, että saat siitä sopivan paksuisen. Laita täyte pussiin, leikkaa kulma auki ja pursota cannelonien sisälle. Asettele cannelonit tiiviisti vuokaan, kaada päälle tomaattikastike ja lorauta päälle vähän käyttämääsi kermaa. Laita vuokaan kansi tai peitä foliolla ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Lisää päälle parmesania raastettuna ja kuorruta vielä uunissa kymmenisen minuuttia.

Cannelonit täytettyinä vuoassa

Cannelonit tomaattikastikkeella ja kermalla peiteltynä valmiina uuniin

Tämän ruuan hyvä puoli on siinä, että täytteen ja tomaattikastikkeen voi valmistaa etukäteen. Tai mikäpä estää käyttämästä valmiita pastakastikkeita.

Ja pikkiriikkisen juustoa vielä annoksen päälle. Ja sivuun mozzarellaa. (Tämä ei muuten ole taaperon annos...)

2 kommenttia:

  1. Oi joi! Näyttääpä herkulliselta! Ala-asteella oli canneloneja ruoaksi ja olen vuosikaudet suunnitellut tekeväni niitä itse. Kerran otin asiakseni niitä tehdä, mutta lähi-Alepassa ei siihen tarvittavia putkia ollut ja taas se on jäänyt.. Täytyypä laittaa korvan taakse vai kielen alle vai mihin lie :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä herkkua! (Huomaako mistään, että tykkään juustosta..? ;) Ja silleen helppokin, että tomaattikastike kiehuu itsekseen, täytteen tekee nopeasti jossain välissä, kun lapsi hakkaa lusikalla kattilaan lattialla ja täyttämishommelit ja uunissa paistamiset sitten vaikka päikkäreitten aikaan :)

      Poista